Mai multe despre cum evaluează AutoUncle mașinile...

Evaluările AutoUncle sunt mai degrabă bazate pe statistici decât pe o apreciere a experților, iar logica din spatele acestor evaluări sunt ușor de urmărit. Este vorba despre extragerea prețului de piață de pe piața actuală.

Procesul de evaluare este format din trei pași:

  1. Scanarea: Lista mașinilor este scanată urmărind datele importante ale mașinilor.
  2. Validarea: Erorile și lipsurile de date sunt corectate.
  3. Estimarea: Prețul pieței este calculat comparând mașini similare care sunt puse spre vânzare.

1. Scanarea

Textul anunțului este analizat de date importante ale mașinii, cum ar fi anul,km și echipament. Aerul condiționat poate fi scris in diverse moduri si procesul de scanare trece prin toate variațiile. In acest mod, ne asigurăm că datele importante, care au un impact asupra calcularea prețului pieței, sunt extrase.

2. Validarea

Validarea se asigură ca datele extrase sunt realiste. De exemplu, kilometrajul este comparat cu anul de fabricație al mașinii. Totodată corectăm și golurile ce pot apărea în date - de exemplu caii putere, care pot afecta calcularea prețului real.

3. Estimarea:

Ultimul pas este calcularea prețului pieței. În acest pas, se realizează o comparație statistică între mașini, precum și între mașini care au preț, an, km și echipament similar. În total fiecare mașină este comparată bazându-se pe pâna la 100 de factori diferiți.

Dar cum se poate că toată calcularea a acestor date cum ar fi anul, km și echipament, afectează valoarea mașinii.

În principiu, algoritmul AutoScore face exact ceea ce ai face tu, stând acasă, comparând diverse prețuri și atribute ale mașinii. Singura diferență este aceea că toate aceste comparații sunt făcute statistic.

Un exemplu ar fi urmatorul:

Imaginează-ți că ai 20 de mașini care sunt complet similare - exceptând 3 lucruri: preț, km, și aerul condiționat. În graficul alăturat, ai 10 mașini cu aer condiționat(albastru) și 10 fără aer condiționat(roșu). Graficul arată două lucruri interesante. În primul rând, este o asociere între prețul cerul si kilometraj. Cu cât mai mare va fi kilometrajul, cu atât mai mic va fi prețul cerut. În al doilea rând, vedem că mașinile cu aer condiționat(albastru) vor avea un preț mai mare decat cele fără. Diferența între cele cu albastru si roșu este valoarea, care piața curentă a asociat aerul condiționat.

Pentru a încheia, algoritmul AutoUncle funcționează exact în același fel ca și logica folosită de noi pentru a compara modele, km, ani, si echipamente. Singura diferență este aceea că AutoUncle este capabil să execute aceste comparații, variind foarte mulți parametrii in același timp pentru mii de mașini. Imaginează-ți că tu ar trebui să faci acest lucru pentru sute de mașini.

AutoScore te ajută să faci același lucru pe care incerci să îl faci acum - adică, să aduni informații despre prețurile pieței.