Întrebări frecvente

De ce are AutoUncle o evaluare a prețului?

Informația despre evaluarea prețului mașinii aduce beneficii atât cumpărătorilor, cât și vânzătorilor și face piața mai transparentă:

 • Dacă sunteți un cumpărător, acest lucru vă ajută să vă asigurați că vânzătorul și-a listat mașina la un preț rezonabil.
 • Dacă sunteți un vânzător, puteți folosi aceste informații pentru a stabili un preț corect al mașinii dvs. și a o vinde mai repede.

Cum se calculează evaluările de preț ale AutoUncle?

Evaluarea prețului pentru fiecare mașină este obținută prin compararea statistică a mașinii și a prețului acesteia cu mașini similare de pe piața actuală. AutoUncle își actualizează evaluările în mod regulat pentru a se asigura că evaluările de preț sunt cât se poate de exacte și actualizate.

Evaluările de preț se bazează pe mașini similare de vânzare și iau în considerare peste 100 de factori potențiali.

Lista factorilor cheie folosiți de AutoUncle pentru calcularea evaluării prețului:

 • Marca / Marca
 • Model
 • Anul
 • Milaj / kilometraj / citire odometru
 • Variantă de echipare / nivel de echipare
 • Dimensiunea motorului
 • Tipul de combustibil
 • Puterea motorului
 • Tip de caroserie și uși
 • Tipul cutiei de viteze
 • Opționale suplimentare, cum ar fi aer condiționat, lumini xenon etc.
Citește mai multe aici

Când o mașină nu este evaluată în funcție de preț, ce înseamnă asta?

AutoUncle este capabil să evalueze doar mașinile, în cazul în care sunt disponibile puncte de date importante, cum ar fi anul, kilometrajul, tipul de caroserie, dimensiunea motorului, viteza și echipamentul. În plus, în cazurile în care datele despre mașină sunt suspecte sau analizate ca fiind în afara intervalului normal al mașinilor similare, AutoUncle alege atunci să nu adauge o evaluare a prețului. Un exemplu ar fi o mașină cu 600 CP în cazul în care toate celelalte mașini similare de pe piață au mai puțin de 200 CP. În cele din urmă, nici unele mărci și modele rare, mașini vechi, mașini clasice și anumite tipuri de vehicule comerciale pentru care oferta de pe piață este foarte limitată nu pot fi evaluate.

De ce acordă AutoUncle ratinguri mici mașinilor?

Prețul de piață al AutoUncle este o expresie a ceea ce ar trebui să fie prețul de vânzare al mașinii în comparație cu mașini similare de vânzare pe piața actuală, având în vedere datele disponibile în lista online. Dacă o mașină are un rating scăzut, înseamnă că există alte mașini similare pe piață cu un preț mai bun.

Evaluarea prețului de la AutoUncle - acesta este prețul pe care mă pot aștepta să-l obțin de la un dealer dacă îmi vând mașina?

Nu. Prețul de piață al AutoUncle este o expresie a ceea ce ar trebui să fie prețul de vânzare al mașinii în comparație cu mașini similare de vânzare pe piața actuală.

Dacă vă vindeți, schimbați parțial sau schimbați mașina la un dealer, nu vă puteți aștepta să obțineți un preț egal cu cel estimat de AutoUncle pentru prețul de piață. De obicei, dealerul vă va oferi o ofertă care va fi cu 20-40% mai mică decât prețul de piață al AutoUncle. Estimarea prețului de piață se bazează pur și simplu pe prețurile solicitate (prețurile de vânzare cu amănuntul).

Amintiți-vă că dealerul trebuie să ofere garanții, să întrețină mașina și să obțină un profit de pe urma acesteia.

Poate fi greșită evaluarea?

Evaluarea poate fi mai puțin precisă în cazurile în care numărul de mașini similare de pe piață este redus. În plus, în cazul în care în anunț este furnizată o variantă de echipare, un an sau ceva similar greșit, evaluarea prețului poate fi inexactă. Prin urmare, este întotdeauna o idee bună să verificați de două ori datele furnizate în anunț cu dealerul sau vânzătorul mașinii.

Credeți că evaluarea AutoUncle este greșită pentru o anumită mașină?

Vă rugăm să trimiteți un e-mail la support@autouncle.com și vă vom răspunde cât mai curând posibil.

Despre AutoUncle

AutoUncle scanează și evaluează zilnic peste 10 milioane de anunțuri de mașini second-hand din 12 țări europene pentru a oferi evaluări actualizate ale prețurilor bazate pe piață, care ajută zilnic milioane de consumatori și profesioniști să ia decizii mai bune atunci când cumpără și vând mașini.